Konkurs na stanowisko : Kierownik ds. Produkcji – Zastępca Kierownika ZDH

Rodzaj umowy: umowa o pracę

Wymiar etatu: pełny etat

Liczba stanowisk pracy: 1

Miejsce wykonywania pracy: Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Metali Nieżelaznych Oddział w Legnicy, Zakład Doświadczalny Hutnictwa (Zakład na terenie KGHM Huta Miedzi „Legnica”)

Opis stanowiska:

• Bieżąca realizacja zadań w zakresie prowadzenia produkcji towarowej wraz z opracowaniem wymogów technicznych i określania potrzeb do jej realizowania w prawidłowy sposób na instalacjach pieców obrotowych i kotłach, oraz instalacjach pieców laboratoryjnych (piece sylitowe).
  • Wprowadzanie do prowadzonych procesów produkcyjnych nowych założeń technicznych i technologicznych, celem stałego optymalizowania procesów i utrzymania wymaganego poziomu produkcji.
  • Realizowanie prac związanych ze sporządzaniem bieżących i okresowych opracowań oraz sprawozdań obejmujących prowadzone zagadnienia.
  • Realizowanie powierzonych obowiązków zgodnie z obowiązującymi przepisami państwowymi i wewnątrzzakładowymi, a także zgodnie z założeniami zatwierdzonych planów finansowo-produkcyjnych
  • Prowadzenie realizowanych prac zgodnie z obowiązującymi instrukcjami technologicznymi i stanowiskowymi, właściwymi dla danych urządzeń i stanowisk.
  • Czynny udział w opracowywaniu założeń do planów produkcyjnych przeglądów, remontów i konserwacji maszyn oraz urządzeń, bezpośrednio powiązanych z procesami pirometalurgicznymi oraz urządzeniami pomocniczymi.
  • Nadzór nad przestrzeganiem właściwej eksploatacji urządzeń oraz porządków na stanowiskach pracy, wewnątrz i wokół hal produkcyjnych, drogach, w pomieszczeniach biurowych i socjalnych.
  • Bieżące informowanie przełożonych o stanie realizacji zadań produkcyjnych oraz wszelkich problemach mających wpływ na prawidłowość pracy powierzonych instalacji
  • Inicjowanie zmian technologiczno-technicznych oraz organizacyjno-kontrolnych zmierzających do doskonalenia procesów technologicznych.
  • Wprowadzanie przedsięwzięć mających na celu stały rozwój i unowocześnianie prowadzonych na instalacjach pirometalurgicznych ZDH.
  • Kontrola stanu technicznego powierzonych maszyn, urządzeń i instalacji pod względem nieprawidłowości, uniemożliwiających ich prawidłowe funkcjonowanie
  • Kierowanie prawidłowym zagospodarowaniem odpadów powstających w trakcie użytkowania powierzonych instalacji

Wymagania niezbędne:

• wykształcenie: wyższe, techniczne minimum z tytułem inżyniera, preferowane wykształcenie z branży metali nieżelaznych
  • dobra znajomość zagadnień mechanicznych, z umiejętnością czytania rysunków i schematów techniczno - technologicznych
  • doświadczenie w zarządzaniu pracą aparatury i automatyki dla takich mediów jak: gaz, powietrze, tlen,
  • umiejętność obsługi komputera (pakiet MS Office),
  • umiejętność zarządzania ludźmi,
  • umiejętność pracy w stresie i pod presją czasu,
  • min. roczne doświadczenie na stanowisku związanym z bezpośrednim zarządzaniem pracownikami produkcyjnymi (stanowisko min. Brygadzisty)
  • preferowane doświadczenie w dozorze/eksploatacji agregatów stosowanych w procesach pirometalurgicznych oraz infrastruktury im podległej,
  • rzetelność, zaangażowanie i dobra organizacja pracy
  • prawo jazdy kat. B

Oferujemy:

• zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełny etat,
  • pracę w systemie jedno zmianowym,
  • atrakcyjne wynagrodzenie,
  • stabilne zatrudnienie w innowacyjnej firmie,
  • pracę w zespole doświadczonych fachowców.

Wymagane dokumenty:

• CV,
  • kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie, doświadczenie i uprawnienia zawodowe.

Termin i miejsce składania dokumentów:

Oferty w zamkniętych kopertach z dopiskiem „Kierownik ds. Produkcji – Zastępca Kierownika ZDH” zawierające wszystkie wymagane dokumenty, wraz z podpisaną przez Kandydata KLAUZULĄ ZGODY NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH W PROCESIE REKRUTACJI I KLAUZULĄ INFORMACYJNĄ W PROCESIE REKRUTACJI, prosimy kierować do dnia 24.01.2020 r. na adres:

Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Metali Nieżelaznych Oddział w Legnicy, ul. Złotoryjska 89, 59-220 Legnica

Komisja rekrutacyjna zastrzega sobie prawo do skontaktowania się tylko z wybranymi kandydatami.

Komisja rekrutacyjna na każdym etapie postępowania może zakończyć proces naboru bez podania przyczyny.

OK, zamknij